O nas

jakasuln--2


GoGs  -  izpeljanka iz imena glavnega vokalista Gorana Mikića – predstavlja skupino 6 članov, ki skupaj ustvarjajo že eno leto.

Sprva je svojo glasbeno pot pričel Goran Mikić sam, pisal je besedila in sodeloval z različnimi glasbenimi producenti ter na ta način ustvarjal skladbe, ki so vezane na zvrst hip hopa/rapa. Sodeloval je na raznih glasbenih tekmovanjih in se na določenih tudi zelo dobro izkazal.

Na 4 letni glasbeni poti so se mu leta 2011 pridružili še back vokalist Denis Honsić, kitarist Primož Hudoklin, basist Matic Franko, saksofonist in klaviaturist Uroš Rangus in bobnar Luka Pate. Skupaj so pričeli nastopati in izvajati skladbe, ki jih je potem Goran združil v prvo zgoščenko Barve Tvojih Sanj. Na njej se nahajajo tudi dve  skladbi, »Ustavmo čas« in »Kličem«, ki so jih posneli skupaj (live verzija).

GoGs od leta 2012 delujejo kot skupina in delajo predvsem na novih skladbah za njihovo skupno zgoščenko. Njihove skladbe so na splošno žanrsko zelo različno obarvane, saj v prvi vrsti radi ustvarjajo glasbo, ta pa lahko  zapade v več različnih žanrov. Pri svojih skladbah so večkrat uporabili tudi kak dodaten vokal ter na ta način k sodelovanju povabili tudi nekaj zunanjih vokalistov, npr. Laro Poreber za pesem »Pouk je«, Viko Zore za pesmi »Kličem« in »Ustavmo čas« ter Zlatka Petkoviča za pesem »Jaz zate ti zame«. Za vse omenjene pesmi (razen Ustavmo čas) so člani skupine posneli tudi videospote.


© Uroš Rangus 2012